Jaa-a, se tuli talvi sittenkin viikonlopun aikana, johan meinas usko loppua. Ihan kiva että maa on valkoinen ja on pakkasta, lapsetkin viihtyy, mutta toisaalta tämä kyllä riittää mulle Ei tarvitse tulla enempää lunta eikä pakkasta.

Viikonloppuna teki mieli taas jotain makeaa, ja tuli tehtyä pikkuleipiä. Ne on kyllä hyviä, sopivan pieniä, joita voi syödä useammankin ihan kuin huomaamatta, mutta eivät liian makeita. Kahvin kanssa loistava pari

 

 

Pursotettavat pikkuleivät

400 g venhäjauhoja

300 g voi/margariini

50 g vesi

1 kananmuna

150 g sokeria

Vaahdota jauhot ja voi vaaleaksi vaahdoksi (yleiskoneella vähintään 10 min). Yhdistä vesi, kananmuna ja sokeri, lisää seos voi-jauhovaahtoon. Mausta haluamallasi aromilla, laitoin manteliaromia.

Pursota tähtityllalla erimuotoisa pikkuleipiä, en nyt jaksanut tehdä kuin kolmea muotoa.. Paista 200 asteessa n 10 min, kunnes päällinen on kauniin vaaleanruskea.

Ripottele kuumien pikkuleipien päälle kanelisokeria tai kasta jäähtyneet pikkuleivät sulaan suklaaseen tai pursota suklaalla raitoja.

Nauti kahvin kanssa!